Uskonto

pexels-photo-278779.jpeg

Uskonnon merkitys ja arvopohja

Toimimme leikkikoulussa yleiskristillisten arvojen mukaan, ekumeenisessa hengessä. Näiden arvojen läsnäolon voi huomata pienistä asioista leikkikoulupäivän arjessa: siunatessamme yhdessä alkavan päivän, laulaessamme hengellisiä lastenlauluja, lausuessamme ruokarukouksen tai vaikkapa ratkaistessamme lasten keskinäisiä ristiriitoja.  Leikkikoulussa on myös kerran viikossa järjestettävä uskonnon opetus, jossa toisten huomioon ottaminen – kohteliaisuus, myötätunto ja auttaminen – ovat asioita, mistä keskustelemme ja mitkä pyrimme juurruttamaan osaksi yhteistä arkeamme.

Otamme vuoden aikana huomioon tärkeimmät kirkolliset juhlapyhät ja osallistumme luterilaisen kaupunkiseurakunnan järjestämiin hartauksiin juhlapyhien aikaan. Joka vuosi kevään viimeisenä leikkikoulupäivänä järjestämme kouluun meneville esikoululaisille siunaustilaisuuden.

Leikkikoulun ekumeenisuus näkyy muun muassa luterilaisen seurakunnan kanssa tekemämme yhteistyön lisäksi ehkä parhaiten henkilökuntamme keskuudessa, kun eri kirkkokuntiin kuuluvat ihmiset työskentelevät ja kasvattavat lapsia yhdessä.