Näin teemme

pexels-photo-372173.jpeg christmas-xmas-christmas-tree-decoration.jpg

Leikkikoulu on pyrkinyt toiminnassaan säilyttämään monipuolisuuden.  Lukuvuoden aikana toimintamme etenee teemoittain. Vuositeema jakautuu pienempiin kokonaisuuksiin, ja edelleen erilaisiin projekteihin ja teemoihin sisältöalueiden ja lasten kiinnostuksen mukaan. Leikkikoulun päivä sisältää sanallista, kuvallista, musiikillista ilmaisua sekä liikuntaa, luonto- tai tiedekasvatusta että englantia ja näyttämötyöskentelyä ikäryhmissä tai koko ryhmän kanssa.

Esiopetuksessa seurataan niin valtakunnallisia kuin Jyväskylän kaupungin esiopetustavoitteita. Maksuton esiopetus 6-vuotiaille tapahtuu 8.30-12.30 välisenä aikana. Lisäksi jokapäiväistä arkea ovat esimerkiksi tervehtiminen kädestä pitäen lapsen kanssa, ruokailu sekä lepohetket satuineen. Syntymä- ja nimipäivien viettäminen ovat osa tapakulttuuriamme.

Yhteistyö perheen, lähiympäristön (neuvola, koulu) ja sosiaalihuollon verkoston kanssa on hyvin tärkeää sekä välttämätöntä. Erityislastentarhanopettajan, toiminta- ja puheterapeutin palvelut ovat tulleet myös osalle leikkikoulun lapsia tutuiksi. Hoito-, kasvatus- ja opetusprosessissa otamme huomioon koko perheen läsnäolon. Emme ole yksin, vaan toimimme yhteistyössä vanhempien kanssa. Teemme kaikki yhdessä työtä lastemme hyväksi.