Liikunta

sweden-children-girls-sled-70448.jpegLiikunta on osa leikkikoulun arkea. Lapset liikkuvat leikeissään ulkona ja sisällä, minkä lisäksi liikuntaa on kytketty muuhunkin leikkikoulun ohjelmaan kuten esikouluun, musiikkiin tai englannin kielen opetukseen.

Eri vuoden ajat antavat mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa monipuolisesti ja tutustua erilaisiin lajeihin. Talvella luistelemme ja hiihdämme, keväällä ja syksyllä teemme retkiä lähiympäristöön tai yleisurheilemme esimerkiksi Harjulla.

Osallistumme myös Aalto Alvarin tarjoamaan uimakouluun tai yliopiston varhaiskasvatuksen laitoksen järjestämille jumppatuokioille. Lisäksi ulkoilemme päivittäin omalla pihallamme kahdesti päivässä. Sisäjumppaa järjestämme kerran viikossa ikäryhmittäin. Liikumme esimerkiksi perusliikuntamuotoja harjoitellen monenlaisten liikuntaleikkien ja -pelien muodossa tai satujumpan tahdissa. Sen lisäksi, että liikunta vahvistaa lapsen motorisia taitoja ja vahvistaa lapsen hyvää kuntoa, liikunta tuo iloa, onnistumisen kokemuksia ja haasteita opetella uutta.