Englanti

pexels-photo-450059.jpeg

Elämme kansainvälisessä maailmassa, jossa yhä useammin kohtaamme toisten kulttuurien edustajia ja leikkikoulussamme muista maista tulevia lapsia, jotka puhuvat jotain vierasta kieltä. Tällöin kielitaidon merkitys luonnollisesti kasvaa. Leikkikoulussamme englannin kieli on ollut aina hyvin tärkeä osa arkeamme ja viikoittaista ohjelmaamme.

Tavoitteena on, että lapsi kuulee vierasta kieltä, oppii toimimaan englanniksi annettujen ohjeiden mukaan ja nimeämään itselleen tuttuja asioita ja esineitä englanniksi. Uusia sanoja harjoittelemme kuvien avulla. Ulkoa opeteltavista lauluista opimme uusia sanoja sekä ääntämistä. Leikinomaisessa oppimisessa syntyvä myönteinen asenne tukee lapsen myöhempää kielten opiskelua.

Leikkikoulu on paikka, jossa eri kulttuureista ja maista tulevat ihmiset kohtaavat. Monien erilaisten kulttuurien vaikutus rikastuttaa elämäämme ja laajentaa tietämystämme maailmasta tai erilaisista elintavoista ja -tottumuksista. Monikulttuurisuus opettaa meille suvaitsevaisuutta toisiamme kohtaan, mutta myös arvostamaan omaa kulttuuriamme ja juuriamme.

Yksi kasvatusperiaatteistamme onkin opettaa lapsia arvostamaan suomalaista kulttuuria ja samalla auttaa heitä ymmärtämään, että erilaisuus ei ole meille uhka vaan rikkaus.